Veleposlaništvo RS Kopenhagen /Dogodki in novice /
12.04.2019  

Prvo srečanje društva VTIS na Danskem

Včeraj smo v prostorih Veleposlaništva RS v Kopenhagnu prvič gostili dogodek Društva v tujini izobraženih Slovencev  (Društvo VTIS​), ki spada v serijo dogodkov društva "slovensko znanje v svetu".

Na dogodku so se predstavili Slovenci, ki svojo kariero gradijo na severu Evrope. Udeležence je nagovoril predstavnik društva VTIS Anže Švara, uvodnemu delu pa je sledila glasbena točka oboistke Eve Vrtačnik. Mlada virtuozinja je zaigrala dve skladbi Šestih metamorfoz po Ovidu za solo oboo angleškega skladatelja Benjamina Brittna in s tem poskrbela za prijeten začetek srečanja.

Svoj študij oziroma delo so orisali Aleksandra Gregorič, izredna profesorica na Katedri za strategijo in inovativnost na Copenhagen Business School, Matic Hriberšek, doktorski študent organske kemije na Univerzi v Uppsali na Švedskem, Eva Vrtačnik, akademska glasbenica, ki zaključuje magistrski študij oboe na Kraljevi danski akademiji za glasbo in Katja Kozjek, doktorska študentka mikrobne ekologije in bioinformatike na Univerzi v švedskem Lundu.

V imenu veleposlaništva se je Nina Krtelj, ekonomska svetovalka, zahvalila sodelujočim in predstavnikom društva VTIS za pobudo organizacije dogodka s katerim spodbujamo povezovanje in medsebojno sodelovanje Slovencev.

Predstavitvi gostov in glasbenim točkam je sledil sprejem s slovenskim vinom, kasneje pa neformalno druženje udeležencev v baru Atze Peng​, kjer je lastnik Anže Pihler pripravil degustacijo izbranih koktejlov.